Crunchy Baked Veggies

Everyone knows fried food is not good for you, but it tastes so good. In this recipe I make veggies with the taste and texture of fried food, but they are baked instead of fried. These veggies are crunchy, tasty, healthy and very easy to prepare. You can make the veggies, and use and dressing you want for them, I usually make mine with soy sauce, or passion fruit sauce. To make 2 portions of crispy baked veggies you need:

  • The veggies of your choice, I use broccoli, cauliflower, carrot, and zucchini
  • 1 cup of flour
  • Salt, garlic powder, and chili powder to taste
  • 1 cup of water
  • Bread crumbs

For the passion fruit sauce

  • 1 cup of apple cider
  • 3 passion fruits
  • 3 teaspoons of ginger
  • 3 spoons of sweetener

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Prep:

  • Chop the veggies into bite size pieces.
  • In a bowl mix the flour, salt, garlic, chilly and the water. When it looks like a paste dip the veggies in it and then into the bread crumbs.
  • Bake the veggies at a low temperature until they look crispy.
  • While the veggies are baking, boil the apple cider, the ginger, the sweetener and the inside of the passion fruit. When it thickens use a strainer to take the seeds off and enjoy the veggies with the sauce.

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Vegetales crujientes horneados

Todos saben que la comida frita es mala para la salud, pero es muy sabrosa. En esta receta hago vegetales que tienen el sabor y textura de la comida frita, pero en vez de freírlos se hornean. Estos vegetales son crujientes, sabroso y saludables, y también son muy fáciles de preparar. Se pueden comer con cualquier salsa o aderezo, yo usualmente combino los míos con salsa de soya y salsa de maracuyá. Para hacer 2 porciones se necesita:

  • Los vegetales de su preferencia, yo uso brócoli, coliflor, zanahoria y calabacín
  • 1 taza de harina
  • Sal, ajo en polvo y chile en polvo al gusto
  • 1 taza de agua
  • Pan en polvo

Para la salsa:

  • 1 taza de vinagre de manzana
  • 3 maracuyás
  • 3 cucharaditas de jengibre
  • 3 cucharadas de endulzante

Preparación:

  • Cortar los vegetales en trocitos.
  • En un recipiente mezclar la harina, sal, ajo en polvo, chile en polvo y el agua. Cuando se vea pastoso sumergir los vegetales en la mezcla y luego en el pan en polvo.
  • Hornear los vegetales a una baja temperatura hasta que se vean crujientes.
  • Mientras se están cocinando los vegetales hervir el vinagre de manzana, jengibre, endulzante y la parte interior del maracuyá. Cuando espese pasar la salsa por un colador para sacarle las semillas y servir con los vegetales.
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