Vegan Lemon Pie

I love desserts, they are my favorite type of food and I like trying new ones and experimenting with flavors. I used to love lemon pie, I find the combination of sour and sweet very interesting when combined with a thick crust. I researched several vegan lemon pie recipes and experimented until I came up with this one which I love because it’s light, delicious, and easy to prepare. You don’t need a lot of time to make this recipe, or experience in the kitchen or even fancy tools. To make 1 lemon pie you need:

For the crust:

  • ½ cup of almonds
  • ½ cup of oats
  • ⅓ cup of shredded coconut
  • ⅓ cup of peanuts
  • 8 dates soaked in water for at least 3 hours
  • Sea salt to taste

For the filling:

  • 1 ripe avocado
  • The juice of 6 lemons
  • ⅓ cup of cashew soaked in water for at least 3 hours
  • ½ teaspoon of vanilla extract
  • 2 teaspoons of lemon zest
  • Sugar or sweetener to taste

IMG_4678LRIMG_4671LRIMG_4655LR

Prep:

  • In a food processor or blender mix all the ingredients listed for the crust. When it looks like crumbles place them in a container, adding pressure to it with your fingertips to make it stick to the bottom and look like a cookie.
  • Using a blender mix all the ingredients for the filling. Start with a little sugar, and add according to your taste, some like the pie sweeter, but others like it sour, you will add as much as you wish and stop when you have achieved the desired taste.
  • Place the filling in the container and store the pie in the freezer for a couple hours. When it freezes you can enjoy!

IMG_4653LRIMG_4649LRIMG_4677LR

—————————————————————————————————————————————–

Pie de limón vegano

A mí me encantan los postres, son mi comida favorita y siempre busco probar recetas y postres nuevos. En el pasado me encantaba el pie de limón ya que su sabor ácido y dulce es muy interesante en especial combinado con la galleta. He investigado muchas recetas de pie de limón vegano y experimentado hasta que logre crear esta que me encanta porque es ligera, muy rica, y fácil de preparar. No se necesita mucho tiempo para hacerlo, ni experiencia en la cocina. Para preparar un pie de limón se necesita:

Para la galleta:

  • ½ taza de almendras
  • ½ taza de avena
  • ⅓ taza de coco rallado
  • ⅓ taza de maní
  • 8 dátiles remojados en agua por al menos 3 horas
  • Sal marina al gusto

Para el relleno:

  • 1 aguacate maduro
  • El jugo de 6 limones
  • ⅓ de semillas de marañón remojadas en agua por al menos 3 horas
  • ½ cucharadita de extracto de vainilla
  • 2 cucharaditas de cascara de limón rallada
  • Azúcar o endulzante al gusto

Preparación:

  • En un procesador de alimentos o licuadora mezclar todos los ingredientes de la galleta. Cuando se vean como boronas colocarlas en un contendor, haciendo presión hacia abajo con los dedos para que la galleta se pegue al fondo.
  • Usando una licuadora mezclar todos los ingredientes del relleno. Empezar agregando solo un poco de azúcar e irle añadiendo más mientras se va probando el sabor. Algunos quieren que el pie sea más dulce, otros más acido, por esto es importante agregarlo de a poquitos y probando como va quedando.
  • Colocar el relleno en el contendor y colocar en el congelador por un par de horas. Una vez que está congelado se puede servir y disfrutar.
Advertisements

One Comment Add yours

  1. [ Smiles ] You can’t go wrong with vegan lemon pie.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s