Mock Caesar Salad

This recipe is close to my heart, and it is something I like to constantly eat almost every week. I used to love Caesar salad, but since becoming vegan I had given it up. In this recipe, I make a mock Caesar salad, that actually tastes a lot better than the original. It is very easy to prepare, and the ingredients are very accessible, to prepare 4 portions you need:

  • 1 cup of chickpeas
  • ½ cup of aquafaba
  • 2 spoons of mustard
  • 2 spoons of lemon juice
  • 4 teaspoons of soy sauce
  • Garlic powder to taste
  • Lettuce
  • Roasted chickpeas
  • Vegan parm cheese

IMG_4525LRIMG_4542LRIMG_4550LRPrep:

  • In a food processor mix the chickpeas, the aquafaba, mustard, lemon, soy sauce, and garlic powder until it’s smooth. This will serve as the dressing.
  • Make the salad using the lettuce and the dressing. You can use chicken substitute, in mine I used Tofurky chicken, and top it with the roasted chickpeas and vegan parm cheese.

IMG_4560LRIMG_4557LRIMG_4529LRIMG_4549LR

—————————————————————————————————————————————–

Ensalada Cesar vegana

Esta receta tiene mucha importancia para mí, y es algo que como constantemente. A mí me encantaba la ensalada cesar, pero ya que dejé de comer productos de origen animal no la he vuelto a comer. En esta receta hago una imitación de ensalada cesar que sabe mejor que la original. Es muy fácil de preparar, y los ingredientes son muy accesibles. Para hacer 4 porciones se necesita:

  • 1 taza de garbanzos
  • ½ taza de aquafaba
  • 2 cucharadas de mostaza
  • 2 cucharadas de jugo de limón
  • 4 cucharaditas de salsa de soya
  • Ajo en polvo al gusto
  • Lechuga
  • Garbanzos tostados
  • Queso parmesano vegano

Preparación:

  • En un procesador de alimentos mezclar los garbanzos, la aquafaba, la mostaza, el limón, la salsa de soya y el ajo en polvo hasta que tenga una consistencia uniforme. Esto será usado como el aderezo.
  • Armar la ensalada usando la lechuga, el aderezo y se puede usar un sustituto de pollo, en la mía yo uso pollo de Tofurky. Sobre la ensalada añadir el queso parmesano vegano y los garbanzos tostados.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s