Veggies with Tofu

I used to hate tofu, but as soon as I learned how to properly cook it I started to really like it. In this recipe, I make tofu with vegetables served with a sweet soy sauce that has orange and peanuts for taste. It has a very different taste, but it´s very enjoyable. To prepare 4 portions you need:

For the tofu:

  • 4 spoons of flower
  • Paprika, chili powder and, cayenne pepper to taste
  • A block of firm tofu

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For the sauce:

  • 2 teaspoons of oil
  • ½ cup of soy sauce
  • 1 ½ cup of orange juice
  • 3 spoons of vinegar
  • 2 teaspoons of shredded ginger
  • 3 teaspoons of cornstarch
  • 3 teaspoons of sugar
  • 2 cloves of garlic shredded
  • 1 spoon of peanut butter
  • 2 teaspoons of sweet pepper

Additional:

  • Brown rice
  • The veggies of your choice

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Prep:

  • Mix the flower, chili powder, and cayenne pepper.
  • Press the tofu, dice it, and get the mix on all its edges.
  • Fry or deep fry the tofu and place them aside.
  • On a pan cook the garlic and ginger using the oil. When it looks light brown add the soy sauce, orange juice, vinegar, sugar, sweet pepper and stir.
  • When the sauce is boiling add the cornstarch slowly and mixing it thoroughly. Add the peanut butter and let it melt in the sauce.
  • Cook the vegetables, preferably in the oven, and serve them with the brown rice, tofu and sauce.

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Vegetales con tofu

A mí no me gustaba el tofu, sin embargo, cuando aprendí a prepararlo lo empecé a disfrutar mucho. En esta receta hago tofu con vegetales servidos con una salsa de soya dulce que tiene naranja y mantequilla de maní para darle sabor. El sabor es muy diferente, pero es muy sabroso. Para preparar 4 porciones se necesita:

Para el tofu:

  • 4 cucharadas de harina
  • Paprika, chili en polvo y pimienta cayena al gusto
  • Un bloque de tofu firme

Para la salsa:

  • 2 cucharaditas de aceite
  • ½ taza de salsa de soya
  • 1 ½ taza de jugo de naranja
  • 3 cucharadas de vinagre
  • 2 cucharaditas de jengibre rallado
  • 3 cucharaditas de fécula de maíz
  • 3 cucharaditas de azúcar
  • 2 dientes de ajo rallados
  • 1 cucharada de mantequilla de maní
  • 2 cucharaditas de chile dulce

Adicional:

  • Arroz integral
  • Los vegetales de su preferencia

Preparación:

  • Mezclar la harina, chili en polvo y pimienta cayena.
  • Prensar el tofu, cortarlo en cuadritos y colocar la mezcla en toda su superficie.
  • Freír el tofu y colocar a un lado.
  • En una olla caliente cocinar el ajo y el jengibre usando el aceite. Cuando se dore añadir la salsa de soya, jugo de naranja, vinagre, azúcar, chile dulce y mezclarlo bien.
  • Cuando la salsa esté hirviendo agregar la fécula de maíz, lentamente y revolviendo todo muy bien. Luego añadir la mantequilla de maní y dejar que esta se derrita.
  • Cocinar los vegetales, preferiblemente al horno, y servirlos con el arroz integral, el tofu y la salsa.
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