Choco-mint Bites

This dessert is raw, healthy, sweet and very easy to prepare, my favorite part is the mint taste. When I created the choco-banana bites I wanted to experiment with different flavors, and this was one of them. It uses actual mint leaves, rather than artificial flavors or extracts, and it has very simple and accessible ingredients. To make from 15 to 20 bites you need:

  • 1 large ripe banana
  • 1 tablespoon of peanut butter
  • ½ cup of rolled oats
  • 5 spoons of cocoa powder
  • ½ cup of your favorite nut, I used peanuts
  • A handful of mint leaves
  • An additional portion of ½ cup of peanuts and ½ cup of oats

IMG_4341LRIMG_4356LRPrep:

  • In a food processor or blender mix the banana, peanut butter, cocoa powder, the nuts, the mint leaves and the first portion of oats. Store this in the fridge for 30 minutes to an hour.
  • In the food processor also mix the additional peanuts and oats, these shouldn’t become powder all the way, they just need to be chopped into small pieces.
  • Mix the peanuts and oats with the paste that’s in the fridge.
  • Make small balls with the paste and leave them in the fridge or freezer for at least 3 hours.

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Bolitas de choco-menta

Este postre es crudo, saludable, dulce y muy fácil de preparar. Cuando hice las bolitas de choco banano quería experimentar con otros sabores, y el sabor a menta fue uno de los que más me emocionaba. Esta receta usa hojas de menta reales, en vez de sabores artificiales o extractos, y todos sus ingredientes son muy accesibles y simples. Para preparar de 15 a 20 bolitas se necesita:

  • 1 banano grande y maduro
  • 1 cucharada de mantequilla de maní
  • ½ taza de avena integral
  • 5 cucharadas de chocolate en polvo
  • ½ taza de la nuez de preferencia, yo utilice maní
  • Un puño de hojas de menta
  • Una porción adicional de ½ taza de maní y ½ taza de avena integral

Preparación:

  • En un procesador de alimentos o licuadora mezclar el banano, la mantequilla de maní, las nueces, las hojas de menta y la primera porción de avena. Guardar esta pasta en el refrigerador de 30 minutos a una hora.
  • En el procesador de alimentos también se debe mezclar la porción adicional de maní y avena. Estas no deberían quedar como polvo, sino solo ser trituradas a pequeños pedazos.
  • Mezclar la pasta del refrigerador con la porción de maní y avena.
  • Moldear pequeñas bolitas de la pasta y colocarlas en el refrigerador o congelador por 3 horas.
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One Comment Add yours

  1. Nelson says:

    They’re awesome!! I love them.

    Like

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