Cheesy Potato Skins

I´ve tried using potato cheese in a couple recipes, but this time I wanted to use it to fill potato skins. This is a popular dish in sport bars, and the idea came to me the day of the Super Bowl. It´s a great way to watch a game or a movie, and to have around when you have friends over. To make 4 portions you need:

  • 3 small potatoes
  • 1 small carrot
  • ¼ cup of onions
  • 3 spoons of nutritional yeast
  • 4 large potatoes
  • Garlic powder, paprika and chilly powder to taste
  • Tempeh
  • BBQ sauce
  • Soy sauce
  • 1 avocado
  • 3 spoons of vegan mayo
  • 3 spoons of vinegar
  • Sea salt to taste

IMG_4333LR

Prep:

  • Cook the small potatoes, the onion, and the carrot in boiling water. When they´re soft mix them in a blender, save the broth where they were cooked in and use it if the mix is too thick. Add the nutritional yeast, salt, garlic powder, chilly powder and paprika to the mix. This will be used as the cheese.
  • Cook the large potatoes in boiling water, these ones don´t have to be soft, just soft enough for you to take out the inside of the potato. When you have taken out the insides bake them in the oven until the skin looks a little crispy. Take out of the oven and fill them with the cheese, bake them again for a couple more minutes to heat up the cheese.
  • In a hot pan crumble the tempeh and fry it with BBQ sauce and soy sauce. This will be used as the bacon, place it on top of the cheese.
  • Mash the avocado, and mix it with the mayo, vinegar, and sea salt to taste. Serve the potato skins with the avocado as a dipping sauce.

IMG_4335LRIMG_4327LRIMG_4339LR

—————————————————————————————————————————————–

Papa rellena de “queso y tocino”

He usado el queso de papa en algunas recetas, pero esta vez quería utilizarlo para rellenar una papa. Este es un platillo popular en los bares, y la idea de hacerlo vino del Super Bowl. Es una gran manera de ver partidos deportivos, películas, o para comerlos con amigos. Para hacer 4 porciones se necesita:

  • 3 papas pequeñas
  • 1 zanahoria pequeña
  • ¼ taza de cebolla
  • 3 cucharadas de levadura nutricional
  • 4 papas grandes
  • Ajo en polvo, paprika y chile en polvo al gusto
  • Tempeh
  • Salsa BBQ
  • Salsa de soya
  • 1 aguacate
  • 3 cucharadas de mayonesa vegana
  • 3 cucharadas de vinagre
  • Sal marina al gusto

Preparación:

  • Cocinar las papas pequeñas, la cebolla y la zanahoria con agua hirviendo. Cuando estén suaves mezclarlas en la licuadora, si la mezcla queda muy espesa usar un poco del caldo con el que se cocinaron para suavizarla. Añadirle la levadura nutricional, sal, ajo en polvo, chile en polvo y paprika. Esto va a ser usado como el queso.
  • Cocinar las papas grandes usando agua hirviendo, estas no deben quedar muy suaves, solo lo suficientemente para que se les pueda sacar el relleno. Cuando se les haya sacado el relleno hornearlas hasta que la cascara se vea crujiente. Sacarlas del horno, rellenarlas con el queso y hornearlas otra vez por unos minutos para que se caliente el queso.
  • En un sartén caliente desmoronar el tempeh y freírlo con la salsa BBQ y Salsa de soya. Esto va a ser el tocino, por lo que se debe colocar encima del queso.
  • Majar el aguacate y agregarle la mayonesa, sal y el vinagre. Servir las papas rellenas con el aguacate como salsa para acompañarlo.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s