Pasta Pesto

I love pesto, but it has been hard finding vegan pesto around. I found some recipes and tried them and they were good, but did not exceed my expectations. In this recipe, I make a pasta pesto that for me has the traditional pesto taste (the regular pesto that has parm cheese on it), and it tastes great. It is very simple to prepare, and it has several flavors that combine beautifully. To prepare 4 portions you need:

  • ½ cup of quinoa
  • Salt, pepper, and garlic powder to taste
  • 3 cups of cooked pasta
  • 2 cups of basil leave
  • ½ cup of peanuts
  • ½ cup of cashews
  • ¼ cup of olive oil
  • 3 cloves of garlic
  • 3 spoons of nutritional yeast

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Prep:

  • Cook the quinoa using 1 cup of boiling water. When it´s cooked add the salt, pepper and garlic powder to taste.
  • In a food processor, mix the basil leaves, peanuts, cashew, and garlic to create the pesto.
  • Add the pesto mix, quinoa, olive oil, and nutritional yeast to the pasta and mix.

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Pasta Pesto

A mí me gusta mucho el pesto, pero ha sido difícil encontrar pesto vegano. He probado algunas recetas y aunque han sido buenas, siempre siento que le falta algo. En esta receta hago una pasta pesto con un sabor que para mí se parece muchísimo al pesto tradicional (este que lleva queso parmesano). Es muy sabrosa, fácil de preparar, y sus sabores se combinan de maravilla. Para preparar 4 porciones se necesita:

  • ½ taza de quinoa
  • Sal, pimienta y ajo en polvo al gusto
  • 3 tazas de pasta cocinada
  • 2 tazas de hojas de albahaca
  • ½ taza de maní
  • ½ taza de semillas de marañón
  • ¼ taza de aceite de oliva
  • 3 dientes de ajo
  • 3 cucharadas de levadura nutricional

Preparación:

  • Cocinar la quinoa usando una taza de agua hirviendo. Cuando esté cocinada agregar sal, ajo en polvo y pimienta al gusto.
  • En un procesador de alimentos, mezclar las hojas de albahaca, el maní, las semillas de marañón y el ajo para hacer el pesto.
  • Añadir la mezcla de pesto, la quinoa, el aceite de oliva y la levadura nutricional a la pasta.
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