Breakfast Burrito

Breakfast is my favorite meal of the day, here in Costa Rica we have amazing breakfasts, usually including Gallo Pinto (rice and beans). In this recipe, I make a breakfast burrito, filling it with some of the traditional breakfasts from Costa Rica like Gallo Pinto, Tofu eggs, and tempeh bacon. This is a big breakfast, and it is very enjoyable and easy to prepare. To make 4 portions you need:

For the Gallo Pinto

  • 1 cup of cooked brown rice
  • 1 cup of cooked black beans
  • ¼ cup of chopped onion
  • ¼ cup of chopped sweet pepper
  • ⅛ cup of chopped cilantro
  • Salsa Lizano
  • Complete seasoning

For the bacon:

  • 1 block of tempeh
  • Soy sauce
  • BBQ sauce

Additional:

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Prep:

  • In a hot pan cook the onions and sweet pepper with a little of oil. When the onion gets a light brown color add the rice and beans and mix. Add the cilantro, Salsa Lizano and seasoning to taste.
  • Cut the tempeh into slices and fry it with soy sauce and BBQ sauce to taste.
  • In a wrap tortilla add some of the Gallo Pinto, the bacon, the avocado and cauliflower eggs. Fold 2 opposite sides of the tortilla and then wrap one of the remaining ones.

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Burrito de Gallo Pinto

El desayuno es mi comida del día favorita, en Costa Rica tenemos desayunos muy sabrosos, incluyendo el Gallo Pinto. En esta receta hago un burrito de desayuno, y lo lleno de nuestro desayuno tradicional que incluye Gallo Pinto, huevos de coliflor, aguacate y tocino de tempeh. Este desayuno es grande, delicioso y muy fácil de preparar. Para hacer 4 porciones se necesita:

Para el Gallo Pinto:

  • 1 taza de arroz integral cocinado
  • 1 taza de frijoles negros cocinados
  • ¼ taza de cebolla cortada
  • ¼ taza de chile dulce cortado
  • ⅛ taza de culantro cortado
  • Salsa Lizano
  • Sazonador completo

Para el tocino:

  • 1 bloque de tempeh
  • Salsa de soya
  • Salsa BBQ

Adicional:

Preparación:

  • En un sartén caliente cocinar la cebolla y el chile dulce hasta que se doren. Agregar el arroz y los frijoles y revolver bien todo, añadir Salsa Lizano y sazonador completo al gusto.
  • Cortar el tempeh en tiras y freírlo con salsa de soya y salsa BBQ.
  • En una tortilla de wrap agregar un poco de gallo pinto, tempeh, huevos de coliflor y aguacate. Doblar 2 lados opuestos de la tortilla y envolver uno de los restantes formando el wrap.
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