Noodles with Tofu

It´s difficult to describe this recipe, since it turned out like nothing I´ve tried before. It has a unique flavor, it´s sweet, spicy, but with a distinct soy sauce flavor. The sauce tastes like the general tso sauce, but not exactly the same, it´s also mixed with noodles, vegetables, and tofu. To prepare 4 portions you need:

For the sauce:

  • 2 teaspoons of oil
  • ¾ cup of soy sauce
  • 4 spoons of vinegar
  • 1 ½ cup of vegetable broth (saved from the cooked the veggies)
  • Chili powder to taste
  • 3 teaspoons of cornstarch
  • 3 teaspoons of shredded ginger
  • ½ teaspoons of shredded garlic
  • 2 spoons of seaweed (optional)
  • ½ cup of the sweetener of your choice

For the tofu:

  • 1 firm tofu block chopped into pieces
  • Soy sauce
  • Paprika

Additional:

  • 1 cup of chopped cauliflower
  • 1 ½ cup of chopped broccoli
  • 1 kale leaf chopped into pieces
  • 1 ½ cup of mushrooms
  • 1 cup of chopped carrots
  • ⅓ cup of chopped onion
  • ⅓ cup of chopped sweet pepper
  • 1 cup of chopped cabbage
  • Cooked noodles or pasta

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Prep:

  • Cook the vegetables using boiling water, save the broth to use it in the sauce.
  • Marinate the tofu in soy sauce and paprika, then fry it using a little bit of oil.
  • For the sauce, start by frying the ginger and garlic with the oil. When it looks light brown add the rest of the ingredients except for the cornstarch and stir. When the mix is boiling add the cornstarch slowly, one at a time until it thickens.
  • Serve the noodles with the vegetables and the sauce, and top it with the tofu.

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Tofu con fideos

Es difícil describir esta receta ya que no tiene un sabor parecido a algo que haya probado antes. Su sabor es único, es dulce, picante, y sabe a salsa de soya. La salsa es parecida a la del general tso, pero no es igual, y se mezcla con vegetales, fideos y tofu. Para preparar 4 porciones se necesita:

Para la salsa:

  • 2 cucharaditas de aceite
  • ¾ taza de salsa de soya
  • 4 cucharadas de vinagre
  • 1 ½ taza de caldo de vegetales (el caldo usado para cocinar los vegetales de la receta)
  • Chile en polvo al gusto
  • 3 cucharaditas de fécula de maíz
  • 3 cucharaditas de jengibre rallado
  • 1/3 cucharaditas de ajo rallado
  • 2 cucharadas de alga (opcional)
  • ½ taza del endulzante de preferencia

Para el tofu:

  • 1 bloque de tofu firme en cuadritos
  • Salsa de soya
  • Paprika

Adicionales:

  • 1 taza de coliflor en trocitos
  • 1 ½ taza de brócoli en trocitos
  • 1 hoja de col rizada en pedacitos
  • 1 ½ taza de hongos
  • 1 taza de zanahoria en trocitos
  • ⅓ taza de cebolla
  • ⅓ taza de chile dulce
  • 1 taza de repollo
  • Fideos o pasta cocinada

Preparación:

  • Cocinar los vegetales usando agua hirviendo, guardar el caldo de los vegetales para usarlo luego en la salsa.
  • Marinar el tofu en salsa de soya y paprika, y luego freírlo usando un poco de aceite.
  • Para la salsa primero se va a freír el ajo y el jengibre con el aceite. Cuando esté dorado se le agregan el resto de los ingredientes excepto la fécula de maíz. Cuando la salsa esté hirviendo añadir la fécula de maíz cuidadosamente y una cucharada a la vez hasta que espese.
  • Servir los fideos con los vegetales más la salsa, y por último colocar el tofu encima.
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