Peanut Butter & Chocolate Milk Shake

There´s something special about the combination between banana and peanut butter, even more so if you add chocolate to the mix. In this recipe I try a peanut butter and chocolate milk shake. I like to call it a milk shake, however there´s really no dairy or ice cream in it. To make 2 large milkshakes you need:

For the milkshake:

  • 2 frozen and pealed bananas
  • 1 ½ cups of peanuts
  • ½ teaspoon of vanilla extract
  • 3 cups of coconut milk
  • Sea salt to taste
  • Vegan friendly chocolate syrup

For the whip cream:

  • 1 can of coconut cream

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Prep:

  • Place the can of coconut cream in the fridge overnight. When it has chilled open it from the top and take all the thick top part out, save the bottom liquid for later.
  • In a chilled bowl whisk on high speed the coconut fat until it gets the whip cream texture.

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  • In a blender, mix all the milkshake ingredients except the chocolate. You can use 3 to 5 teaspoons of the liquid saved from the coconut cream as a sweetener.
  • Decorate your milkshake glass with the chocolate, serve the milkshake and top it with the whip cream.

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Milk Shake de mantequilla de maní con chocolate

La combinación de banano con el sabor de la mantequilla de maní es deliciosa, y aún más si se le agrega chocolate. En esta receta hago un milk shake de mantequilla de maní. Yo le llamo milk shake, pero en realidad no tiene ni leche de vaca ni helado. Para hacer 2 porciones grandes se necesita:

Para el milk shake:

  • 2 bananos congelados y pelados
  • 1 ½ taza de maní
  • ½ cucharadita de extracto de vainilla
  • 3 tazas de leche de coco
  • Sal marina al gusto
  • Sirope de chocolate vegano

Para la crema chantillí:

  • 1 lata de crema de coco

Preparación:

  • Colocar la lata de leche de coco en el refrigerador por toda la noche. Cuando esté muy frio abrirlo desde arriba y sacarle la parte espesa superior, el líquido de abajo se debe guardar para usarlo luego.
  • En un recipiente frio batir a alta velocidad la grasa espesa del coco hasta que tenga la textura de la crema chantillí.
  • En la licuadora mezclar todos los ingredientes del milk shake menos el sirope de chocolate. Se puede usar de 3 a 5 cucharaditas del líquido de la crema de coco como endulzante.
  • Decorar el vaso del milk shake con el sirope de chocolate, servir el milk shake y colocarle la crema chantillí encima.
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