Chickpea Burger

There´s many ways to prepare a Burger, homemade veggie patties are my favorite. This chickpea burger patty is a none-traditional version of the falafel, it has some of its ingredients, but I also added others like greens and carrot to give it more flavor. The actual burger also has none traditional ingredients such as my version of avocado hummus to give it extra taste. To prepare 4 patties you need:

  • 15 oz can of chickpeas
  • ¼ cup of parsley
  • ½ cup of oats
  • 1 small chopped onion
  • ½ a lemon squeezed
  • Salt, pepper, paprika and cayenne pepper to taste
  • 1 cup of chopped carrots
  • 4 teaspoons of shredded garlic
  • ¼ cup of cornstarch
  • ⅓ cup of flour

img_3837lrimg_3843lr

For the burger:

  • Lettuce
  • Tomato
  • Vegan mayonnaise
  • Spinach
  • Red onion
  • Avocado hummus
  • Burger bread

img_3878lr

Prep:

  • Mix all the patty ingredients in a food processor. When it looks like a paste mold into patties, use part of the flour to make sure they are firm and easier to handle.
  • Using a little bit of oil, fry them for a couple of minutes until they look toasty. Tip: If they are too moist you can bake them before frying them and this will make the patties easier to handle.
  • Assemble the burger with all its ingredients and enjoy.

img_3876lrimg_3872lr

————————————————————————–

Hamburguesa de garbanzos

Hay muchas maneras de preparar una hamburguesa, hacerla con tortas de vegetal hechas en casa es mi favorita. Esta torta de garbanzos es una versión no tradicional de falafel, tiene algunos ingredientes en común pero también usa otros como hojas verdes y zanahoria para agregarle más sabor. La hamburguesa en si también tiene ingredientes poco tradicionales como mi versión de humus de aguacate para hacerla más sabrosa. Para preparar 4 tortas de garbanzos se necesita:

  • Una lata de garbanzos de 15 oz
  • ¼ taza de perejil
  • ½ taza de avena
  • 1 cebolla pequeña cortada en trocitos
  • ½ limón exprimido
  • Sal, pimienta, paprika y pimienta cayena al gusto
  • 1 taza de zanahoria en trocitos
  • 4 cucharitas de ajo rallado
  • ¼ taza de fécula de maíz
  • ⅓ taza de harina

Para la hamburguesa:

  • Lechuga
  • Tomate
  • Mayonesa vegana
  • Espinaca
  • Cebolla morada
  • Humus de aguacate
  • Pan de hamburguesa

Preparación:

  • Mezclar todos los ingredientes de la torta en un procesador de alimentos. Cuando se vea como una pasta moldearlo en tortitas, se debe usar parte de la harina para que las tortas queden más firmes y fáciles de manejar.
  • Usando un poco de aceite, freír las tortas por unos minutos hasta que se vean crujientes en el exterior. Si las tortas están muy húmedas se pueden hornear por unos minutos antes de freír para que sean más fáciles de manipular.
  • Armar la hamburguesa con todos sus ingredientes y está lista para disfrutar.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s