Peanut Butter and Jelly Ice Cream Sandwich

I love peanut butter, and I love peanut butter and jelly sandwiches, so what better way to enjoy them than to turn them into an ice cream sandwich! This dessert is very easy to prepare, and all you need is a blender and a food processor (you can use the blender instead of the food processor but it might be a little messy). To prepare 10 portions you need:

For the peanut butter ice cream

  • 3 frozen and peeled bananas
  • 1 cup of coconut milk
  • 1 ½ cups of peanuts
  • Salt

For the jelly

  • 1 cup of strawberries
  • The sweetener of your choice to taste

For the crust

  • 1 cup of oats
  • 1 cup of vegan plain corn flakes
  • 1 cup of dates
  • ½ teaspoon of vanilla extract
  • ½ cup of shredded coconut
  • 2 spoons of peanut butter
  • Salt to taste

img_3727lrimg_3742lr

Prep:

  • Ice cream: Mix all the ingredients in the blender, add the salt to taste to make it taste like actual peanut butter.
  • Crust: Mix all the ingredients in the food processor, if the mix is too dry add a little bit of water, do not exceed 2 spoons of water, it should look like cookie crumbles, not like a paste.
  • Jelly: Blend the ingredients until it looks like jam.
  • Final touches: In a container place half the cookie mix. Add pressure to it to make it stick together. Add half the ice cream mix, then the jelly, and then the other half of the ice cream. Place the container in the freezer. Once the ice cream is frozen add the second layer of cookie on top, follow the same steps you did before adding pressure to it and then freeze again. Cut it into pieces and enjoy.

img_3746lrimg_3768lrimg_3760lr

————————————————————————–

Sandwich de helado de mantequilla de maní y jalea

A mí me gusta la mantequilla de maní, y disfruto mucho los emparedados de mantequilla de maní y jalea, así que decidí mejorarlo y convertirlo en un sándwich de helado. Este postre es muy fácil de preparar, y solo se necesita una licuadora y un procesador de alimentos (este se puede sustituir por una licuadora pero será más desordenado el proceso). Para preparar 10 porciones se necesita:

Para el helado de mantequilla de maní:

  • 3 bananos congelados y pelados
  • 1 taza de leche de coco
  • 1 ½ taza de maní
  • Sal

Para la jalea:

  • 1 taza de fresas
  • Endulzante al gusto

Para la galleta:

  • 1 taza de avena
  • 1 taza de cereal de maíz simple
  • 1 taza de dátiles
  • ½ cucharadita de extracto de vainilla
  • ½ taza de coco rallado
  • 2 cucharadas de mantequilla de maní
  • Sal al gusto

Preparación:

  • Helado: Mezclar todos los ingredientes en la licuadora. Agregar sal al gusto para obtener el sabor de la mantequilla de maní.
  • Galleta: Mezclar todos los ingredientes en el procesador de alimentos. Si la mezcla está muy seca se le puede agregar agua, pero no se debe exceder de 2 cucharadas de agua. La mezcla debería verse como boronas de galleta, no debería verse pastosa.
  • Jalea: Licuar los ingredientes hasta que se vean como jalea.
  • Toques finales: En un contenedor colocar la mitad de la mezcla de la galleta. Aplicar presión para que se pegue al contenedor. Añadir la mitad del helado, luego la jalea, y luego el helado restante, y colocar el contenedor en el congelador. Cuando el helado esté congelado colocar la galleta restante, seguir los mismos pasos anteriores aplicándole presión y congelarlo nuevamente. Partir en porciones, saca del contenedor, y está listo para disfrutar.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s