Lentil Soup

This is surely becoming one of my favorite recipes for several reasons. This soup is extremely easy to prepare, very nutritious, and it has lots of flavor. There are 2 ways to prepare this soup, following the recipe exactly as it is, or you can also add a little bit of spicy sauce after serving it, which changes the flavor completely and gives it a special twist. To prepare 4 portions of this soup you need:

  • 1 teaspoons of garlic
  • 1 small carrot cut into pieces
  • 2 potatoes cut into pieces
  • 1 ½ cup of uncooked lentils
  • 5 cups of water
  • ¼ cup of chopped onion
  • ¼ cup of chopped sweet pepper
  • A handful of parsley
  • Salt to taste
  • 1 cup of shredded shitake mushroom steams
  • Paprika to taste
  • ½ cup of tomato paste
  • All purpose seasoning to taste

img_3687lrimg_3699lrimg_3685lr

Prep:

  • This is the reason why I say this recipe is so easy. All you need to do is gather all the ingredients in a slow cooker and cook them. Turn it off until the lentils are soft and serve the soup by itself or with hot sauce.
  • Optional: If the soup is too thin you can make ½ cup of the cooked lentils into a paste by using a blender or a food processor and add them to the soup, this will make it creamier.

img_3710lrimg_3712lrimg_3722lr

————————————————————————–

Sopa de Lentejas

Esta receta se está convirtiendo en una de mis favoritas por muchas razones. Esta es una sopa que es muy fácil de preparar, muy nutritiva y tiene mucho sabor. Hay 2 maneras de servir esta sopa, siguiendo la receta exactamente como está o agregándole salsa picante, la cual le cambia el sabor y le da un giro a la receta. Para preparar 4 porciones de la sopa se necesita:

  • 1 cucharita de ajo
  • 1 zanahoria pequeña cortada en trocitos
  • 2 papas cortadas en trocitos
  • 1 ½ taza de lentejas crudas
  • 5 tazas de agua
  • ¼ taza de cebolla en trocitos
  • ¼ taza de chile dulce en trocitos
  • Un puño de perejil
  • Sal al gusto
  • 1 taza de tallos de hongo shiitake triturados
  • Paprika al gusto
  • ½ taza de pasta de tomate
  • Sazonador completo al gusto

Preparación:

  • La razón por la que digo que esta receta es muy fácil es porque solo se necesita agregar todos los ingredientes a una olla de cocimiento lento y cocinarlos. La sopa estará lista cuando las lentejas estén suaves, y se puede servir sola o con salsa picante.
  • Opcional: Si el caldo se ve muy fino se puede crear una pasta con ½ taza de las lentejas usando una licuadora o procesador de alimentos y mezclarla con la sopa para hacerla más espesa.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s