Roasted Veggies with Passionfruit Sauce

 

This is one of my oldest but most popular recipe. This recipe is ideal for those who don´t like veggies, because it gives them a lot of taste, but those who like them also enjoy the dish. The good thing about this recipe is that the only thing that must be prepared as the recipe states is the sauce, the veggies can be changed and combined to your taste and preference. The passionfruit sauce is bittersweet, but more sweet than bitter, it´s very fruity but it can easily be combined with salty flavors, which is why I serve mine with brown rice additional to the veggies. For this recipe you need:

  • 3 teaspoons of ginger
  • 2 ½ teaspoons of vegan butter
  • ¾ cup of passionfruit or orange jelly
  • 1 cup of passionfruit (usually 3 o 4 passion fruits)
  • ½ cup of white vinegar
  • A pinch of sea salt
  • Veggies, I used green beans, broccoli, zucchini, and carrots
  • Peanuts

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Prep:

  • In a soup pan cook the ginger with the vegan butter.
  • When it looks light brown add the vinegar, the jelly, and the passion fruit. Let it boil while stirring it. Add a pinch of sea salt.
  • When it’s thicker turn down the heat. Pass the sauce through a strainer to remove the seeds. With a spoon mash the leftovers to make sure you get the most amount of sauce possible. Let it sit in heat for a couple of minutes.
  • Bake your veggies in the oven with olive oil and sea salt. When they are ready serve with the sauce and top it with the peanuts. You can add brown rice to it or have it by itself.

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Vegetales con salsa de maracuyá

Esta es una de mis recetas más viejas y una de las más populares. Es ideal para aquellos que no disfrutan de los vegetales, porque les da mucho sabor, pero esto no quiere decir que los que comemos vegetales no vayamos a deleitarnos. Lo bueno de esta receta es que lo único que hay que preparar al pie de la letra es la salsa, ya que los vegetales pueden ser combinados y cambiados al gusto. La salsa de maracuyá es agridulce, pero es más dulce que amarga, y se combina bien con sabores salados, por lo que yo sirvo mi platillo con arroz integral. Para preparar la receta se necesita:

  • 3 cucharaditas de jengibre
  • 2 ½ cucharaditas de mantequilla vegana o margarina
  • ¾ taza de jalea de maracuyá o naranja
  • 1 taza de maracuyá (usualmente 3 o 4 frutas)
  • ½ taza de vinagre blanco
  • Una pizca de sal marina
  • Vegetales, yo uso vainica, brócoli, calabacín y zanahoria.
  • Maní

Preparación:

  • En una olla cocinar el jengibre con la mantequilla vegana.
  • Cuando se dore agregar el vinagre, la jalea y la maracuyá. Dejarlos hervir mientras se revuelve la mezcla. Agregar sal marina al gusto.
  • Cuando se vea un poco más espesa, pasar la salsa por un colador para eliminar las semillas. Utilizar una cuchara para aplastar bien los sobros y asegurarse de obtener la mayor cantidad de salsa posible. Dejar la salsa en fuego lento por unos minutos más.
  • Hornear los vegetales con un poco de aceite de oliva y sal. Cuando estén listos servirlos con la salsa y maní. Se le puede agregar arroz integral o comer solo.
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