Vegan Strawberry Chocolate Cheesecake

Desserts are my favorite, and this one’s a winner. This recipe is for a strawberry and chocolate cheesecake, it’s easy to make, very creamy, sweet but not too sweet, and very light. I like to prepare this for special occasions, people are always impressed and they enjoy it. The number of pieces or the size of the cheesecake will depend on the size of your mold, if it is not very wide, it will be small but tall, if it is wider it will be large but thin, normally I can serve 10-15 small pieces with mine. To prepare the dessert you need:

Crust:

  • 1 ½ spoon of peanut butter
  • ⅓ cup of oats
  • ½ cup of dates soaked in water for at least 1 hour
  • 1 cup of almonds
  • 2 packs of Oreos cookies

Chocolate filling:

  • 1 cup of raw cashew soaked in water for at least 4 hours
  • ⅓ cup of cocoa powder
  • 4 teaspoons of coconut oil
  • 3 spoons of peanut butter
  • ¼ cup of dark chocolate or dark chocolate chips
  • ¼ cup of plant based milk
  • A pinch of sea salt

Strawberry filling:

  • 1 cup of raw cashew soaked in water for at least 4 hours
  • 4 teaspoons of coconut oil
  • 3 spoons of peanut butter
  • 1 cup of strawberries
  • ¼ cup of plant based milk
  • Sweetener to taste (It’s not always necessary, I don’t use it but if your strawberries are not too sweet you might need it)

Top decorations:

  • ¾ cup of dark chocolate or dark chocolate chips
  • Strawberries
  • 3 teaspoons of coconut oil

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Prep:

Crust:

  • In a food processor mix the almonds, oats, and Oreos, when they look like crumbs add the dates and the peanut butter. It will become a dry paste.
  • Place it on the bottom of the mold and add pressure to it to make it stick.

Chocolate filling:

  • Add all the ingredients to the food processor and until it has a thick liquid consistency. You can also leave the dark chocolate aside and add it after it´s all mixed to have it look like chocolate chips in the filling.
  • Add the mix to the mold and place it in the freezer for a couple of hours to freeze. This will prevent the chocolate and strawberry fillings to mix.

Strawberry filling:

  • Add all the ingredients to the food processor and until it has a thick liquid consistency.
  • Place the mix on the mold and let it freeze for another couple of hours.

Top decoration:

  • In a hot pan melt the dark chocolate with the coconut oil. If it looks thick after melting add a little bit more coconut oil.
  • Decorate the cheesecake with the strawberries and the melted chocolate. You can also add some choco-banana balls on the top.

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Cheesecake de fresa y chocolate vegano

A mí me encantan los postres, y este es uno de mis favoritos. Esta receta es para preparar un cheesecake de fresa y chocolate, es fácil de hacer, cremoso, dulce pero no en exceso y también es muy light. Me gusta prepararlo para ocasiones especiales, las personas siempre quedan impresionadas y lo disfrutan. La cantidad de porciones del postre, o el tamaño, depende del molde que se use. Al usar un molde pequeño el cheesecake será pequeño y alto, y si se usa un molde grande va a verse amplio y delgado. Normalmente puedo servir 10-15 porciones pequeñas con el mío. Para prepararlo se necesita:

Corteza:

  • 1 ½ cucharadas de mantequilla de maní
  • ⅓ taza de avena
  • ½ taza de dátiles remojados en agua por al menos 1 hora
  • 1 taza de almendras
  • 2 paquetes de galletas Oreos

Relleno de chocolate:

  • 1 taza de semillas de marañón crudas remojadas en agua por al menos 4 horas
  • ⅓ taza de chocolate en polvo
  • 4 cucharaditas de aceite de coco
  • 3 cucharadas de mantequilla de maní
  • ¼ taza de leche vegetal
  • ¼ taza de chocolate oscuro o chips o chocolate oscuro
  • Una pizca de sal marina

Relleno de fresa:

  • 1 taza de semillas de marañón crudas remojadas en agua por al menos 4 horas
  • 4 cucharaditas de aceite de coco
  • 3 cucharadas de mantequilla de maní
  • ¼ taza de leche vegetal
  • 1 taza de fresas
  • Endulzante al gusto (no siempre es necesario, yo no lo uso, pero si las fresas no están muy dulces se puede utilizar)

Decoración:

  • ¾ taza de chocolate oscuro o chips de chocolate oscuro
  • Fresas
  • 3 cucharaditas de aceite de coco

Preparación:

Corteza:

  • En un procesador de alimentos mezclar las almendras, la avena y las Oreos. Cuando se ven desmoronados agregar la mantequilla de maní y los dátiles. Le mezcla se va a ver como una pasta seca.
  • Agregar la pasta al molde y aplicar presión para que se pegue al fondo.

Relleno de chocolate:

  • Agregar todos los ingredientes en el procesador de alimentos y mezclar hasta que se vea como un líquido espeso. También se puede agregar todo menos el chocolate oscuro y dejar este de último para que quede como chips en el relleno.
  • Añadir la mezcla al molde y dejarlo congelar por un par de horas en el congelador. Esto va a prevenir que la mezcla de fresa y chocolate se combine.

Relleno de fresa:

  • Agregar todos los ingredientes en el procesador de alimentos y mezclar hasta que se vea como un líquido espeso.
  • Añadir la mezcla en el molde y dejarlo congelar por un par de horas en el congelador.

Decoración:

  • Derretir el chocolate oscuro a fuego lento y agregar el aceite de coco. Si no se ve lo suficientemente liquido usar un poco más de aceite de coco.
  • Decorar el cheesecake con fresas y el chocolate derretido. También se pueden usar bolitas de choco-banano para decoración.
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