Butternut Squash Cream

This festive recipe is for a butternut squash soup. It’s perfect for special occasions and it tastes like Christmas! Everyone can make this soup, it has very few ingredients and you can prepare it in less than 30 minutes.

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To cook 4 small portions of this cream you need:

  • 1 large butternut squash
  • 1 small red apple
  • 1 cup of coconut milk
  • 1 ½ teaspoon of ginger
  • 2 teaspoons of coconut oil (preferably coconut, but any other oil will work)
  • Cinnamon
  • Salt

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Prep:

  • Cook the butternut squash by boiling it and when its ready set aside and save the water.
  • Using a blender, create a paste with the butternut squash, the apple, and the coconut milk
  • On a soup pan cook the ginger with the coconut oil. Once it’s cooked add the mix.
  • The soup will look very thick, use the water you saved to make it thinner, the amount you use depends on how creamy you want the soup.
  • Add cinnamon to taste and a pinch of salt.
  • Serve with bread or in a bowl of bread like shown in the pictures.

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Crema de ayote mantequilla

Esta receta especial es para una sopa de ayote mantequilla. La sopa es perfecta para las fiestas, y tiene un sabor muy navideño. Es muy fácil de preparar ya que tiene muy pocos ingredientes y estará lista en menos de 30 minutos.

Para cocinar 4 porciones pequeñas de esta crema se necesita:

  • 1 ayote mantequilla grande
  • 1 manzana roja pequeña
  • 1 taza de leche de coco
  • 1 ½ cucharita de jengibre
  • 2 cucharitas de aceite de coco (preferiblemente de coco, pero cualquier aceite funciona)
  • Canela
  • Sal

Preparación:

  • Hervir el ayote mantequilla, cuando esté cocinado colocar aparte y guardar el agua que se usó para cocinarlo.
  • Con una licuadora crear una pasta con el ayote mantequilla, la manzana y la leche de coco.
  • En una olla de sopa cocinar el jengibre con el aceite de coco hasta que se dore. Agregar la pasta.
  • La sopa va a estar muy espesa, añadir un poco del agua que se usó para cocinar el ayote para suavizarla, la cantidad de agua depende de que tan cremosa se quiera la sopa.
  • Agregar canela y sal al gusto.
  • Servir la sopa con pan o en una bola de pan como se ilustra en la fotografía.
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