Banana-Protein brownies

This is not the traditional brownie recipe. It’s dairy-free, egg-free, sugar-free, super healthy and full of protein. Besides all this, it also has a unique chocolate-banana taste.

I like this recipe because it’s guilt free, even if you have several pieces your body is getting very high quality nutrients from it so there’s no loosing with this delicious treat.

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The ingredients to prepare 10 small-sized brownie pieces are:

  • 4 bananas
  • ½ cup of cocoa powder (use sugar free powder if you want your brownies sugar free)
  • ¼ cup of flavorless raw vegan protein powder
  • ½ cup of oats
  • 1 ½ tablespoons of peanut butter
  • ½ teaspoon of vanilla extract
  • ½ teaspoon of sea salt
  • ½ teaspoon of baking powder
  • Cinnamon to taste

img_2739lrimg_2718lrPrep:

  • Mix all the ingredients in the blender and pour into a greased pan.
  • Bake in a preheated oven at 350 degrees for about 15 to 25 minutes.
  • Let them cool for 10 minutes before cutting the brownies

Note: After baked and cut, I usually take them out of the pan and re-heat them on the oven on the grill to make the top and bottom surface toasty.

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Brownies de proteína y banano

Esta no es la receta tradicional de brownies. Es libre de leche, huevo, azúcar, muy saludable y alta en proteína. Además de todo esto, tiene un sabor único a choco-banano. Me gusta esta receta porque es libre de culpas; aunque se consuman muchas porciones, estos brownies tienen muchos ingredientes de alto nivel nutricional, por lo cual no hay donde perder con este postre.

Los ingredientes para preparar 10 porciones pequeñas son:

  • 4 bananos
  • ½ taza de chocolate en polvo (para preparar brownies libres de azúcar utilizar chocolate sin azúcar agregada)
  • ¼ taza de proteína cruda vegana sin sabor
  • ½ taza de avena integral
  • 1 ½ cuchara de mantequilla de maní
  • ½ cucharita de extracto de vainilla
  • ½ cucharita de sal marina
  • ½ cucharita de polvo para hornear
  • Canela al gusto

Preparación:

  • Mezclar todos los ingredientes en la licuadora y colocar en una bandeja para hornear engrasada.
  • Pre-calentar el horno y hornear a 350 grados de 15 a 25 minutos.
  • Enfriar por 10 minutos antes de cortar las porciones

Nota: Después de que se cortan los brownies yo usualmente los horneo unos minutos más en la parrilla del horno para que queden las superficies más crujientes.

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