This Indian inspired recipe is perfect for special events. I love to cook it because it’s full of vegetables, different flavors and it’s a little spicy.
The ingredients to prepare 4 portions are:
- ½ cup of chopped onions
- ½ cup of chopped sweet peppers
- ½ cup of basil leaves
- 2 cups of tomatoes
- 1 ½ cup of coconut milk
- 1 cup of chopped cauliflower
- 1 cup of chopped broccoli
- ½ cup of chopped carrots
- 1 cup of cherry tomatoes
- Curry powder
- Cayenne pepper
- Salt and pepper
- 2 cups of cooked chickpeas
Prep:
- Cook the onion and pepper in a hot pan with a little bit of oil. When it’s cooked, add the tomato and the coconut milk, let it boil until it thickens.
- Add the cauliflower, broccoli, carrots, basil, and cherry tomatoes, stir and let them cook in the pan with the lid on for about 5 minutes.
- When the sauce is thick and the vegetables cooked add curry powder, cayenne pepper, salt and pepper to taste.
- Mix the sauce with the cooked chickpeas.
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Garbanzos con salsa de curry y coco
Esta receta inspirada en la cocina hindú es perfecta para ocasiones especiales. A mí me gusta prepararla porque tiene muchos vegetales, diferentes sabores y es un poco picante.
Los ingredientes para preparar 4 porciones son:
- ½ taza de cebolla
- ½ taza de chile dulce
- ½ taza de hojas de albahaca
- 2 tazas de tomate
- 1 ½ tazas de leche de coco
- 1 taza de coliflor en trocitos
- 1 taza de brócoli en trocitos
- ½ taza de zanahoria en trocitos
- 1 taza de tomates cherry
- Curry
- Pimienta cayena
- Sal y pimienta
- 2 tazas de garbanzos cocinados
Preparación:
- En una olla, cocinar la cebolla y el chile dulce con un poco de aceite. Agregar el tomate y la leche de coco y dejarlos hervir hasta que la salsa espese.
- Añadir el brócoli, coliflor, la zanahoria, las hojas de albahaca y los tomates cherry. Mezclar todo con la salsa y colocar la tapa de la olla para dejar que se cocinen por alrededor de 5 minutos.
- Cuando los vegetales se hayan suavizado agregar curry, pimienta cayena, sal y pimienta al gusto.
- Mezclar la salsa con los garbanzos cocinados.