Asian Inspired Vegetable Rice

Even though this is not authentic Asian cuisine, it’s a dish that’s made to look and taste this way. It’s vegan, very healthy and despite the looks very easy to prepare.

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The ingredients for this recipe that serves 4 are:

  • ¼cup of pepper
  • ¼ cup of onions
  • ½ cup of chopped broccoli
  • ½ cup of chopped carrots
  • ½ cup of chopped cauliflower
  • ½ cup of chopped green beans
  • ¾ cup of bean sprouts
  • 1 cup of your favorite hard tofu, pressed and diced. I used tofu skins, or yuba, in mine because it’s my favorite.
  • 1 ½ cups of brown rice
  • Soy sauce
  • Sesame seeds

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Prep:

  • Fry the tofu (with no seasoning yet). While it’s cooking, add soy sauce. When they’re ready put them aside for later.
  • In a hot pan, cook the onions and peppers. When they are cooked add the bean sprouts and soy sauce (I add about 2 or 3 soup spoons since this same soy sauce mixed with the onions and peppers will season the rice later). Let them cook and soften.
  • Add all the chopped vegetables to the pan. Stir and make sure they are all mixed with the soy sauce. I like my vegetables raw, if they are too tough for you, cook them before adding them.
  • Add the rice and then mix all the ingredients. Top it with the tofu and some sesame seeds.

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Arroz con vegetales asiático

Esta no es una receta de un auténtico arroz oriental, sin embargo, está creada para verse y saborearse de esta manera. Es un platillo vegano, muy saludable y fácil de preparar.

Los ingredientes para preparar 4 porciones son:

  • ¼ taza de chile dulce
  • ¼ taza de cebolla
  • ½ taza de brócoli cortado
  • ½ taza de coliflor cortada
  • ½ taza de zanahoria cortada
  • ½ taza de vainica
  • ¾ taza de frijol nacido
  • 1 taza de tofu duro de su preferencia, prensado y cortado. Yo uso yuba porque es mi favorito.
  • 1 ½ taza de arroz integral
  • Salsa de soya
  • Semillas de ajonjolí

Preparación:

  • Freír el tofu sin ningún olor. Cuando esté casi listo, agregarle salsa de soya y guardar aparte.
  • En una olla, dorar la cebolla y el chile dulce. Cuando estén cocinados agregar el frijol nacido y salsa de soya (yo utilizo 2 o 3 cucharadas ya que esta misma salsa mezclada con los olores van a sazonar el arroz luego).
  • Una vez cocinado el frijol nacido agregar todos los vegetales. Yo uso los vegetales crudos, pero también se pueden cocinar para suavizarlos. Mezclar bien los vegetales con la salsa de soya de la olla.
  • Agregar el arroz y revolver hasta que el tono del arroz quede uniforme. Por último se añade el tofu y semillas de ajonjolí.
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